Juniper: Το κορίτσι που γεννήθηκε πολύ νωρίς

H Juniper είναι σήμερα 6,5 ετών!

Στις 2 Απριλίου 2011 ένα κοριτσάκι με το όνομα Juniper γεννήθηκε στις μόλις 23 εβδομάδες κύησης. Στη λεγόμενη γκρίζα ζώνη μεταξύ της ζωής και του θανάτου. Περιμένοντας κάθε λεπτό και μη γνωρίζοντας εάν θα υπήρχε αύριο για εκείνη, ο πατέρας της, Tom French, ξεκίνησε να διαβάζει στη νεογέννητη κόρη του κάθε μέρα. Το βιβλίο που επέλεξε ήταν μία «μαγική» ιστορία για το «αγόρι που έζησε» – τον Harry Potter.

Η Juniper τελικά επέζησε και, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, άρχισε να μεγαλώνει φυσιολογικά και να ανοίγει τα δικά της φτερά. Καθώς μεγάλωνε, είχε χρόνο να μάθει για τον Ηarry Potter και τους φίλους του, καθώς και το τι σήμαινε η ιστορία τους για την οικογένειά της. Έτσι μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά και την έκπληξή της, όταν πρόσφατα άνοιξε ένα κουτί με όλη τη σειρά των βιβλίων του Ηarry Potter και μία ειδική αφιέρωση από την ίδια τη συγγραφέα: «Στη Juniper, το κορίτσι που έζησε», έγραφε. «Με πολλή αγάπη, J.K. Rowling».

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε τον Harry Potter για να διαβάσει στη Juniper μέσα στη ΜΕΝΝ, ο Tom είπε ότι ήθελε η Juniper να ακούσει μία ιστορία για παιδιά που μπορούσαν να πετάξουν. Όπως διηγείται η σύζυγός του Kelley, ήθελε να της διαβάσει μία ιστορία για ένα μωρό που επιβίωσε από το πιο ισχυρό κακό στον κόσμο· και αυτό επειδή η μητέρα του στάθηκε δίπλα στην κούνια του και το προστάτευσε με τη ζωή της.

«Οι ιστορίες είναι μία υπόσχεση», είπε στη σύζυγό του Kelley. «Είναι μια υπόσχεση ότι το τέλος αξίζει την αναμονή».

Αν και ήταν ένα μικρό μωρό που μόλις κρατιόταν στη ζωή, όταν ο πατέρας της άρχισε να της διαβάζει, η Juniper φάνηκε να ακούει τα λόγια του. Ανταποκρίθηκε αναπνέοντας καλύτερα, διατηρώντας τη θερμοκρασία της καλύτερα και μένοντας πιο ήρεμη. Αλλά όπως όλοι οι γονείς στις ΜΕΝΝ γνωρίζουν, υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι χειρότερες από τις υπόλοιπες. Μια πολύ δύσκολη νύχτα οι γιατροί και οι μαίες δεν ήταν σίγουροι ότι η Juniper θα τα κατάφερνε. «Και αν δεν ακούσει ποτέ το τέλος της ιστορίας;», φοβήθηκε ο Tom.

Αλλά η Juniper άκουσε το τέλος της ιστορίας. Ήδη στο νηπιαγωγείο καταλάβαινε ποιοι είναι πραγματικά ο Harry Potter και οι φίλοι του, και η μητέρα της λέει ότι η Juniper αγαπά την Ερμιόνη και τη Ginny. Η Juniper ενθουσιάστηκε τόσο με το δώρο που έλαβε από την J.K. Rowling με το ταχυδρομείο, αλλά στα 5 της ακόμη νόμιζε ότι η J.K. Rowling έγραψε όλα αυτά τα βιβλία μόνο για εκείνη. Στην πραγματικότητα, οι γονείς της, Tom και Kelley, έχουν γράψει ένα βιβλίο ειδικά για εκείνη:  Juniper, To κορίτσι που γεννήθηκε πολύ νωρίς. Η Kelley αναφέρει ότι ήθελαν να γράψουν για το πώς η ένταση του νοσοκομείου –των φαρμάκων, της επιστήμης και των μηχανημάτων– ενώθηκε με την αγάπη των γιατρών και των νοσηλευτριών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο St. Petersburg της Florida. Ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι βοήθησαν να σωθεί το μικρό τους κορίτσι, μεταξύ αυτών και την J.K. Rowling.

«Ο Harry Potter ήταν το ιερό μας βιβλίο. Ο τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί της», λέει η Kelley.

Έτσι, όταν η J.K. Rowling έμαθε για την ιστορία της Juniper, επικοινώνησε αμέσως με την Kelley στο twitter, κάτι που για την Kelley ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής της.  Ο Harry Potter είναι κάτι περισσότερο από ένα φανταστικό αγόρι που μπορεί να κάνει μαγικά. Και η Juniper κάτι περισσότερο από ένα μέσο κορίτσι. Ο δεσμός που συνδέει τη Juniper με τους χαρακτήρες του Harry Potter ξεκίνησε όταν ήταν ένα εύθραυστο μωρό που ζύγιζε περίπου 500 γραμμάρια.

Πλέον, όπως λέει η Kelley, η Juniper ψηφίζει την Eρμιόνη για πρόεδρο και το βράδυ τη βλέπει στα όνειρά της.

MΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗ

Για το βιβλίο της Juniper μπορείτε να διαβάσετε εδώ:  http://juniperbook.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s