Μάθε, μαμά, συναίσθημα

Εργαστήρι συναισθηματικής αγωγής για γονείς

tools-for-handling-stress-and-strong-emotions1

Συνηθίζουμε να γνωστοποιούμε μέσω αυτού εδώ του site μόνο τις δικές μας δράσεις με άξονα το κοινό βίωμα της προωρότητας, ωστόσο μπορεί να ήρθε ο καιρός να εμπλουτίσουμε την ύλη μας και με άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις, αφού πέρα από γονείς πρόωρων είμαστε πάνω από όλα γονείς. Το συγκεκριμένο εργαστήρι διοργανώνεται από μια προωρομαμά η οποία έχει μοιραστεί εδώ την ιστορία της. Η Σοφία Κλιάνη είναι εκπαιδευτικός, συνεργάτις του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, με συμπληρωματική εκπαίδευση στον Συντονισμό Ομάδων Γονέων και τη Διαχείριση του Διαζυγίου και έχοντας βιώσει τόσο ως μητέρα όσο και ως δασκάλα τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, έχει κατανοήσει τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στην ανάπτυξη υγιών ψυχικά και ώριμων ατόμων.

Το «Συν– αισθάνομαι» είναι ένα εργαστήρι συναισθηματικής αγωγής που απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιακών ομάδων, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο με στόχο να μας μάθει να «ακούμε» τα παιδιά, ώστε να μας ακούνε και εκείνα, να σκύβουμε πάνω από τις πραγματικές ανάγκες τους, ώστε να έχουμε μια αρμονική σχέση μαζί τους. «Σε καταλαβαίνω». «Συγγνώμη». «Έχεις δίκιο». «Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που χορεύεις». «Πόσο όμορφα χρώματα!». «Είναι πολύ σπουδαίο που προσπάθησες». «Σε αγαπάω». «Δείχνεις θυμωμένη». «Θέλεις να συζητήσουμε κάτι;». «Σε ευχαριστώ που με εμπιστεύεσαι». «Μπορώ να σε πάρω μια αγκαλιά;» είναι μερικές από τις φράσεις-κλειδιά που φανερώνουν και τον προσανατολισμό του εργαστηρίου.

Οι συναντήσεις θα είναι βασισμένες στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού (Educational Programme of Paternal Emotional Literacy-EPPEL) της Βασιλικής Παππά, MSc, PhD, Συμβουλευτικής Ψυχολόγου και επιστημονικά υπεύθυνης των Σχολών Γονέων.

Η ομάδα θα ξεκινήσει στις 04/03/2017 και θα πραγματοποιηθούν 12 συναντήσεις σε χώρο κοντά στο μετρό της Δάφνης, απογεύματα Σαββάτου.

Παράλληλα τρέχει και ένας διαγωνισμός στο Facebook για να κερδίσετε μία δωρεάν θέση στο εργαστήρι που κανονικά κοστίζει 120 ευρώ (έκπτωση γίνεται αν παρακολουθήσουν και οι δύο γονείς).

Μπορείτε να λάβετε μέρος στην κλήρωση κοινοποιώντας τον διαγωνισμό (από δημόσιο προφίλ) και καλώντας φίλους σας στα σχόλια!

Τον διαγωνισμό διεξάγει το site Mamoula.gr και πρέπει να τον κοινοποιήσετε από εδώ . Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τη σελίδα Mamoula.gr στις 15 Φεβρουαρίου 2017.

Για πληροφορίες ή κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε:

e-mail: sofiakliani@hotmail.com, τηλ. 6938625119, 2103428362

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s