Η ιστορία της Άννας: δύο φορές προεκλαμψία

Με λένε Άννα και θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ την ιστορία μου. Η πρώτη μου κόρη γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες λόγω προεκλαμψίας. Μέχρι την ώρα που ο καρδιολόγος με εξέτασε και μου είπε ότι έπρεπε επειγόντως να πάρω τον γυναικολόγο μου τηλέφωνο, δεν ήξερα τι σήμαινε αυτή η λέξη. Με πίεση 23 μεγάλη και 12 μικρή έφτασα στο νοσοκομείο.

Με βάλανε στην αίθουσα τοκετών όπου έκατσα 4 ατελείωτες μέρες. Αφου έπεσε η πίεση, ανέβηκα σε δωμάτιο. Αιμορραγώ τη δεύτερη μέρα, με πάνε για υπέρηχο. Το μωρό δεν τρεφόταν, η αριστερή μεριά της μήτρας μου από την πίεση είχε νεκρώσει. Γεννάς, μου λένε, με καισαρική. Μου έκαναν επισκληρίδιο και δεν έπιασε. Ολική νάρκωση, μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήξερα το φύλλο του παιδιού.

Όταν συνήλθα, είδα τον άντρα μου και μου είπε ότι κάναμε κόρη και έπρεπε να πάει επειγόντως στη ΜΕΝΝ. Γεννήθηκε 660 γρ. και έφτασε τα 580 γρ. Στη ΜΕΝΝ ζήσαμε 95 ημέρες αγωνίας, ώσπου όταν έφτασε 2200 γρ. και ήταν υγιέστατη, την πήραμε στο σπίτι.

Σήμερα είναι 3 χρονών και 4 μηνών, υγιέστατη και πανέξυπνη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαστε από τους τυχερούς που ενώ γεννήθηκε τόσο μικρή δεν παρουσίασε κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Η δεύτερη κόρη μας γεννήθηκε 1750 γρ. στις 32 εβδομάδες λόγω προεκλαμψίας και πάλι. Σήμερα είναι 10 μηνών, υγιέστατη και αυτή. Τελειώνοντας θέλω να πω πως χρειάζεται υπομονή, πίστη στο Θεό και στους γιατρούς, εμπιστοσύνη στους μαχητές και στις μαχήτριες και πολλή αγάπη μεταξύ των γονιών.

Αννα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s