Η ιστορία του Σπύρου: 10 χρόνια μετά

Θυμάμαι χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε η γυναίκα μου ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί είδε αίμα και κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν στην Πάτρα, στους γονείς της, τέλη Αυγούστου του 2006, ο γιατρός μας στην Αθήνα και εγώ επίσης για τη δουλειά μου. Φεύγω σαν τρελός, αν και σαν άνθρωπος είμαι ψύχραιμος. Φτάνω στην Πάτρα και πάω στο νοσοκομείο. Μου λέει η γιατρός ότι τα πράγματα δεν είναι καλά και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.

Το πλέγμα προστασίας δεν είχε φύγει από τους πνεύμονες και έκαναν ενέσεις κορτιζόνης. Η γιατρός μας είπε ότι έπρεπε να πάρει το παιδί, γιατί δεν περνούσε καλά με τη μητέρα του… Ακόμα δακρύζω καθώς έρχεται στο μυαλό μου ο μικρός μου υπέροχος γίγαντας. Ο ήρωας μου ήρθε στη ζωή και ζύγιζε 2025 γρ. Το βάρος του – σαν εικόνα – έμοιαζε με ένα μεγάλο κοτόπουλο. Λίγο προτού μπει στη θερμοκοιτίδα, η νοσοκόμα του χτύπησε ελαφρά το μπουτάκι του και εκεί είδα για πρώτη φορά το μωρό μου να ανοίγει το στόμα του για να βγάλει φωνή, αλλά φωνή δεν έβγαινε. «Κλάψε, βρε» του λέει η νοσοκόμα.

Η τύχη τελικά ήταν με το μέρος μας. Παρά τα απρόοπτα, ο μικρός μου ήρωας έκανε ίκτερο και ένα βράδυ οι ανάγκες του για οξυγόνο ήταν 80%. Ξύπνησαν τη διευθύντρια της κλινικής και ετοιμάζονταν να τον διασωληνώσουν όταν – ως εκ θαύματος – οι ανάγκες του έπεσαν και απέφυγε να βιώσει μια τόσο δυσάρεστη εμπειρία.

Εξετάσεις επί εξετάσεων, θέματα αναπνευστικού, ευαισθησία, υπομονή, πίστη και αγάπη. Έχουν περάσει 10 χρόνια και κάτι μήνες από εκείνη την ημέρα. Ο μικρός μου ήρωας έχει γίνει ένας μικρός γίγαντας που κερδίζει κάθε άνθρωπο με την απλότητα του χαρακτήρα του.

Σε ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου, 
ο μπαμπάς σου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s