Όχι πια στρες!

 

Δείτε τι ανακαλύψαμε: Η Ελευθερία Νταούτη είναι κοινωνική λειτουργός και κάνει μια έρευνα για το στρες των μαμάδων που έχουν δει τα παιδιά τους σε ΜΕΝΝ. Το 31ebdomades θέλοντας να βοηθήσει εκείνη που βοηθάει εμάς να χαλαρώσουμε, σας ζητάει να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και να της το στείλετε (μέσα στο έγγραφο υπάρχουν τα στοιχεία της) ή να το στείλετε σε π.μ. σε εμάς και θα της το προωθήσουμε. Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορεί να συμπληρωθεί τόσο από μητέρες με πρόωρα όσο και από μητέρες με τελειόμηνα βρέφη, τα οποία όμως πρέπει να είναι από 3 – 11 μηνών και υγιή.

Ερωτηματολόγιο (1)

Η Ελευθερία όμως δεν κάνει μόνο έρευνα. Προσφέρει συνεδρίες που βοηθούν τις μητέρες με βρέφη να απαλλαγούν ή έστω να διαχειριστούν το στρες. Το πρόγραμμα που παρέχεται δωρεάν απευθύνεται σε μητέρες με πρόωρα βρέφη, τα οποία πέρασαν κάποιες εβδομάδες (ή εβδομάδα) στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και έχουν τώρα ηλικία 2 – 6 μηνών. Οι μητέρες διδάσκονται τεχνικές διαχείρισης στρες όπως Διαφραγματική Αναπνοή, Προοδευτική Μυϊκή Χαλάρωση, Καθοδηγούμενο Οραματισμό και Βρεφικό Μασάζ IAIM (International Association of Infant Massage, http://www.iaim.net/). Οι συναντήσεις γίνονται είτε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, είτε στον δικό σας χώρο, αφού επικοινωνήσετε με την Ελευθερία.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των επιπέδων στρες, άγχους και καταθλιπτικών συμπτωμάτων της μητέρας, καθώς και η επιρροή εσωτερικών λειτουργικών της μοντέλων ώστε να επέλθει αναθεώρηση ενδεχόμενων πρώιμων ανασφαλών σχέσεων δεσμού μητέρας – βρέφους. Στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Συνεδρίες χαλάρωσης από το στρες

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s