Ομάδες υποστήριξης γονέων στη Θεσσαλονίκη

Θλίψη, αγωνία, απόγνωση, απώλεια, αίσθημα μοναξιάς, ενοχές, δυσκολία προσαρμογής σε μια νέα πραγματικότητα ή ζωή, μετατραυματικό στρες, προβλήματα με τον σύντροφο και την οικογένεια. Τα «δώρα» της προωρότητας όσον αφορά τα συναισθήματα ενός γονιού είναι πλουσιοπάροχα.Τις περισσότερες φορές η επαφή με άλλους γονείς με την ίδια εμπειρία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση των αρνητικών συναισθημάτων.
 12966039_10154863511069465_503645710_n

Σκοπός μας στο 31 εβδομάδες (ή μάλλον ένας από τους σκοπούς μας) είναι να φέρουμε σε επαφή τους γονείς των πρόωρων παιδιών και να τους βοηθήσουμε να εκφράσουν αλλά και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν τα επώδυνα συναισθήματά τους.

 

Κύκλος 4 ομαδικών συναντήσεων υποστήριξης

Έτσι λοιπόν, μετά τις one off συναντήσεις μας και το group therapy στην Αθήνα, προχωράμε στον σχηματισμό δωρεάν Ομάδων Υποστήριξης Πρόωρα Γονέων και στη Θεσσαλονίκη. Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν περιεχόμενο υποστηρικτικό και ανακουφιστικό, θα είναι ανοιχτές ως προς τη σύνθεσή τους (δηλαδή δεν θα υπάρχει μια καθορισμένη ομάδα αλλά θα μπορεί  να αλλάζει κάθε φορά) και θα έχουν διαφορετική θεματική. Στόχος των ομάδων είναι η έκφραση των συναισθημάτων, η ενθάρρυνση του μοιράσματος και η συμπαράσταση των μελών μεταξύ τους. Οι συναντήσεις απευθύνονται σε γονείς με πρόωρα παιδιά όλων των ηλικιών.

Συντονίστρια των ομάδων θα είναι η Χαρά Βλαχοδήμου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., MSc με εμπειρία στις ομάδες γονέων.

 

Πρόγραμμα 

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα (με εξαίρεση τον Μάιο που η συνάντηση λόγω Πάσχα θα γίνει τη δεύτερη Παρασκευή), αρχίζοντας με την Παρασκευή 1η Απριλίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Le Palace Art Hotel, Τσιμισκή 12.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 1η Απριλίου 2016: «Πρόωρο παιδί στο σπίτι. Προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα». Για γονείς με μωρά έως 18 μηνών και όποιον άλλον γονέα πρόωρου παιδιού ενδιαφέρεται.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016: «Τα συναισθήματά μας στη ΜΕΝΝ». Για γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται, αλλά και για όποιον άλλον γονέα πρόωρου παιδιού ενδιαφέρεται.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016: «Μεγαλώνοντας ένα πρόωρο μωρό/παιδί». Για γονείς με παιδιά μεγαλύτερα των 18 μηνών και παιδιά με ειδικές δυσκολίες λόγω προωρότητας και για όποιον άλλον γονέα πρόωρου παιδιού ενδιαφέρεται.

Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο δεν θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016: «Η σχέση των πρόωρα γονιών με τους άλλους». Για όσους γονείς πρόωρων παιδιών αντιμετωπίζουν ζητήματα ζεύγους ή θέματα ασυνεννοησίας και απομόνωσης από τον περίγυρο – και για όποιον άλλον γονέα πρόωρου παιδιού ενδιαφέρεται.

 

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Οι συναντήσεις προσφέρονται δωρεάν, αλλά επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή λίγες μέρες πριν σε όποια συνάντηση ενδιαφέρεστε ή ακόμη και σε όλες, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας.

Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες στο τηλ. 6942 665791. Καθώς επίσης και στο e-mail ksokou@gmail.com

 

 

 

 

                                      

 

 

4 σκέψεις σχετικά με το “Ομάδες υποστήριξης γονέων στη Θεσσαλονίκη

  1. […] Οι δωρεάν ομάδες υποστήριξης γονέων με πρόωρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει το 31εβδομάδες, σε συνεργασία με την ψυχολόγο Χαρά Βλαχοδήμου, συνεχίζουν να συναντιούνται. Η Τασούλα Μελισσοπούλου βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Le Palace Art Hotel (Τσιμισκή 12) και γράφει για εκείνο που την ενέπνευσε. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο ίδιο μέρος, 5-7 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων διαβάστε εδώ. […]

  2. […] Οι δωρεάν ομάδες υποστήριξης γονέων με πρόωρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει το 31εβδομάδες, σε συνεργασία με την ψυχολόγο Χαρά Βλαχοδήμου, συνεχίζουν να συναντιούνται. Η Τασούλα Μελισσοπούλου βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Le Palace Art Hotel (Τσιμισκή 12) και γράφει για εκείνο που την ενέπνευσε. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο ίδιο μέρος, 5-7 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων διαβάστε εδώ. […]

  3. […] Σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Le Palace Art Hotel (Τσιμισκή 12). Θέμα μας: η πρόωρότητα και οι σχέσεις μας με τους άλλους. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εδώ.  […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s