Η ιστορία της Χριστίνας: τον ευχαριστώ που με έκανε δυνατή

Με λένε Χριστίνα και στις 23.11.2015 έγινα μαμά ενός πρίγκιπα 33 εβδομάδων που γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή. Για να μην τα πολυλογούμε ό,τι θες να αποφύγεις, τελικά το λούζεσαι!

Αφού ξεπέρασα την κατάθλιψη της δύσκολης εγκυμοσύνης μου τον 5ο μήνα, ξεκίνησα τα δικά μου: «Γιατρέ, εγώ θα γεννήσω φυσιολογικά, χωρίς επισκληρήδιο και το μωρό δεν θα το αφήσω να φτάσει πάνω από 2900 – 3000 γρ. «Χριστίνα, μην σχεδιάζεις. Το μωρό επιλέγει πώς θα έρθει στη ζωή». Πόσο δίκιο είχε!

Στις 21.11.2015 ο σύζυγός μου θα έφευγε για 10 μέρες στο χωριό για τις ελιές, οπότε θα αργούσαμε το ραντεβού στον γιατρό για 2-3 μέρες. Όμως κάποιος είχε άλλα σχέδια. Στις 18.11.2015 είχα μια κρίση πανικού ότι το μωρό δεν παίρνει πια οξυγόνο μέσα μου. Όταν τελικά ηρέμησα πήγαμε στον γιατρό. Ευτυχώς. Ο υπέρηχος έδειξε υγρό στον πνεύμονα του μπέμπη. Την επομένη έγινε εισαγωγή στο ιδιωτικό μαιευτήριο που είχαμε επιλέξει. Δεν είχα επαφή με το περιβάλλον νομίζω ή ήμουν απλά σε άλλο κόσμο. Ήξερα ότι θα γεννούσα πρόωρα και όμως ήμουν μια χαρά.

22.11.2015 το απόγευμα, ο γιατρός με έστειλε σπίτι να φάω και να ηρεμήσω με την οικογένειά μου και το άλλο πρωί θα πήγαινα για καισαρική. Ήμουν τόσο ήρεμη, τόσο σίγουρη για όλα. Ήξερα ότι ο μικρός μου λόγω του υγρού δεν θα έκλαιγε. 11.38 ξεκινήσαμε το χειρουργείο, 11.42 έσβησαν 29 χρόνια από τη ζωή μου – ολόκληρη η ζωή μου δλδ. Ξαναγεννήθηκα εκείνη τη στιγμή μαζί με τον μικρό μου μαχητή που έδειξε από το πρώτο του λεπτό ότι όλα είναι τέλεια εφόσον έκλαψε και όλοι πάγωσαν.

Από τις 23.11 έως τις 21.11 έμεινε στη ΜΕΝΝ του ιδιωτικού μαιευτηρίου. Ο γυναικολόγος μου δεν συμφωνούσε. Ήθελε από την αρχή να μεταφέρουμε το μωρό στο δημόσιο, αλλά εγώ φοβόμουν. Μέχρι τη στιγμή που μας είπαν ότι λόγω μετεωρισμού της κοιλίτσας του και επειδή δεν έβλεπαν κάτι στις εξετάσεις έπρεπε να κάνουν διερευνητικό χειρουργείο. Εκεί… ξύπνησα. Για αρχή απαίτησα να πάρω αγκαλιά το παιδί μου για πρώτη φορά και εκεί ένιωσα ότι όλα ήταν καλά, ότι ο μαχητής μου δεν είχε τίποτε. Μέσα από την αγκαλιά πήρα δύναμη και είπα «όχι, δεν υπογράφω για κανένα χειρουργείο, το παιδί μου θα πάει στο δημόσιο».

Και ευτυχώς πήγαμε. Δύο ώρες μετά τη μεταφορά, έγινα μαμά στην πραγματικότητα. Τον αγκάλιαζα, τον άλλαζα και μπορούσα να είμαι εκεί όλη τη μέρα. Τον τάιζαν και εκείνος έτρωγε και ήταν μαγικό που έβλεπα ότι το μωρό μου τρεφόταν με το γάλα μου, αυτό το γάλα που αντλούσα με εκείνο το άψυχο μηχάνημα το οποίο ήταν το μόνο που μου θύμιζε ότι ήμουν μαμά προηγουμένως.

Βέβαια η κοιλίτσα μας έκανε έναν μικρό μετεωρισμό, αλλά εκεί θεώρησαν σωστό να κάνουμε βιοψία παχέος εντέρου. Τα τελικά αποτελέσματα θα έβγαιναν σε έναν μήνα και τα πρώτα σε 8 – 10 μέρες. Στις 28.12.2015 είπα ότι δεν αντέχω άλλο, δεν σταματούσα να κλαίω, δεν ήθελα να ξαναπάω μέχρι τα αποτελέσματα. Δεν άντεχα να κρύβω το άγχος και τη θλίψη μου και δεν ήθελα να νιώσει ο γιος μου τίποτε από αυτά.

29.12.2015 πέρασα την πόρτα της ΜΕΝΝ για να δω τον γιο μου και να του πω πως η μαμά για λίγο καιρό δεν θα έρχεται και ότι θα πηγαίνει μόνο ο μπαμπάς. Ήταν η πρώτη φορά που έβαλα τα κλάματα, ενώ είχα τον γιο μου αγκαλιά. Την ίδια στιγμή ο χειρουργός ήρθε και μου είπε ότι έχει τα πρώτα αποτελέσματα. Ένιωσα να πεθαίνω από τον φόβο. «Σταμάτα να κλαις μανούλα και πάρε τον γιο σου στο σπίτι, αρκετά μείνατε χώρια». Όλες σας ξέρετε πώς ένιωσα. Σε ελάχιστη ώρα ο σύζυγός μου είχε φέρει το αμάξι και όλα όσα χρειαζόμασταν. Μόνη μου έβγαλα εκείνα τα καλωδιάκια που μας κράταγαν μακριά από την έξοδο της ΜΕΝΝ.

Τα προωράκια είναι οι μαγελύτεροι μαχητές και όσο πιστεύουμε σε αυτά, εκείνα πάντα τερματίζουν τον αγώνα μας για να βρεθούν στην αγκαλιά μας.

ΥΓ Πάντα μένει φόβος, όμως αυτή η τεράστια και βαριά πόρτα της ΜΕΝΝ μας δείχνει πόση δύναμη έχουμε. Ευχαριστώ τον γιο μου που μέσα από αυτή τη δοκιμασία με έκανε πιο δυνατή, με έκανε να έχω πίστη. Και φυσικά που μας έφερε κοντά με ανθρώπους με τους οποίους η φιλία θα μείνει για πάντα.

Proud mom of a preemie, Χριστίνα

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ιστορία της Χριστίνας: τον ευχαριστώ που με έκανε δυνατή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s