Δίκτυο για την προωρότητα

FB COVER_2015

H Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας στις 17 Νοεμβρίου πλησιάζει. Τη γιορτάσαμε μαζί τα δύο προηγούμενα χρόνια, καθώς μέχρι τότε δεν ήταν γνωστή.

Την πρώτη χρονιά στείλατε τις ιστορίες σας στο μπλογκ και μοιραστήκατε τα βιώματά σας.

Τη δεύτερη χρονιά, κοινοποιήσατε την εκστρατεία ενημέρωσης για το τι σημαίνει προωρότητα και γιατί μας αφορά τελικά όλους .

Μεσολάβησαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ μας, μία έρευνα και πολλές πολλές σκέψεις.

Φέτος, ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια. Να ενωθούμε όλοι μαζί οι γονείς των πρόωρων σε μια κοινότητα (άλλωστε σαν μια κοινότητα είμαστε εδώ) και να παίρνουμε πρωτοβουλίες μαζί. Το διαδίκτυο μπορεί να μας ενώσει.

Γιατί και αυτό το «μαζί» λείπει από τον τόπο μας όσον αφορά την προωρότητα. Φέτος λοιπόν, η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας γίνεται η δική μας αφορμή για παρέα. Για όσα μόνο μεταξύ μας μπορούμε να κατανοήσουμε. Διότι αν 1 στα 10 παιδιά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο, 1 στις 10 οικογένειες ζει διαφορετικά.

Τι είναι

Το Δίκτυο για την Προωρότητα είναι η πρωτοβουλία του μπλογκ 31εβδομάδες να ενώσει τους γονείς που βίωσαν ή βιώνουν την προωρότητα. Αν έχετε πρόωρο μωρό που βρίσκεται ή βρέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες λόγω προωρότητας ή έχετε ζήσει μια απώλεια, θέλουμε να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Συμμετέχετε κι εσείς στην υποστηρικτική μας κοινότητα και επικοινωνήστε με γονείς που μοιράζονται παρόμοιες με τη δική σας εμπειρίες, εφοδιαστείτε με πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σας και της οικογένειάς σας και βρείτε κουράγιο και έμπνευση τις στιγμές που το χρειάζεστε.

Τι φιλοδοξεί να προσφέρει

Εκστρατείες ενημέρωσης για την προωρότητα

Δράσεις διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών

Συναντήσεις-σεμινάρια με ειδικούς

Συναντήσεις με/για γονείς

Ομάδες στήριξης για γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στη ΜΕΝΝ

Ζεύγη αλληλοβοήθειας μητέρων*

Ολα τα παραπάνω διοργανώνονται ύστερα από τη δική σας εκδήλωση ενδιαφέροντος και την εθελοντική βοήθεια των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Δεν πρόκειται για σύλλογο, ούτε για ΜΚΟ. Τα τυχόν έξοδα για τις διάφορες δράσεις καλύπτονται από τους συμμετέχοντες ή όσους θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. 
Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στο Δίκτυο για την Προωρότητα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή γονείς πρόωρων από όλη την Ελλάδα, επαγγελματίες υγείας (νεογνολόγοι, μαίες, σύμβουλοι θηλασμού, ψυχολόγοι και ψυχίατροι), ακόμη και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων (γραφίστες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι κ.ά) που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία με στόχο να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες αντιμετώπισης της προωρότητας ενώνοντας τις φωνές μας.

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Ανατρέξτε στη φόρμα επικοινωνίας του site και επιλέξτε ανάμεσα στην προσφορά ή την αναζήτηση βοήθειας. Μπορείτε επίσης να στείλετε μέιλ στο ksokou@gmail.com με τίτλο: «Για το δίκτυο».

 

Υ.Γ. Για μία ακόμη φορά το εικαστικό είναι ευγενική προσφορά της γραφίστριας Χριστίνας Παντέλη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρόωρα παιδιά της παρέας και την ιστορία της, γραμμένη από τη μητέρα της, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

*Το δίκτυο διοργανώνεται και στηρίζεται από το 31εβδομάδες. Το 31εβδομάδες δεν φέρει καμία ευθύνη για τη διαπροσωπική σχέση που θα δημιουργηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων, ούτε για τις τυχόν συμβουλές ή πληροφορίες που θα δοθούν στα ζεύγη αλληλοβοήθειας.

5 σκέψεις σχετικά με το “Δίκτυο για την προωρότητα

  1. Ειμαστε απο τους τυχερούς που πήγανε ολα καλα ζησαμε το δικο μας θαυμα μεαγωνιες λεπτο προς λεπτο δυναμη αγαπη και θάρρος σε ολους τους γονεις αυτους που να ξερουν οτι τα παιδια τους ειναι σιγουρα αγωνιστές της ζωης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s